Dit zijn alle voordelen van de corona zelftest

voordeel van de corona thuistest

De corona zelftest is de ideale manier om snel te achterhalen of je besmet bent met het coronavirus. Heb je klachten of ben je onlangs in contact geweest met iemand die besmet is met het virus? Dan is het aan te raden om een corona thuistest uit te voeren. Dit kan gemakkelijk zelf. Benieuwd naar alle voordelen? Die lees je hier.

corona zelftest kopen online

Alle voordelen

De corona zelftest is een goede manier om snel te achterhalen of je besmet bent met coronavirus. Maar de snelheid en het gemak van de test zijn niet de enige voordelen die je ervaart. Hier vind je alle voordelen van het corona zelftest:

  1. Geen kennis nodig: de test is door iedereen uit te voeren, je hebt hiervoor geen kennis nodig van de test.
  2. Niet onaangenaam: de test wordt uitgevoerd met een wattenstaaf, net als bij de rt-PCR test. Het voordeel van de corona zelftest is dat de wattenstaaf slechts 2 centimeter diep in de neus hoeft;
  3. Preventief: door je snel te laten testen op corona kun je voorkomen dat anderen in je omgeving door jou besmet raken met het coronavirus. Met de sneltest voorkom je verspreiding;
  4. Snel resultaat: bij de corona thuistest krijg je al na 15 minuten de uitslag. Hiermee ben je dus snel op de hoogte.

 

Snel duidelijkheid, vooral bij symptomen

corona symptomen toch testenJe hebt snel duidelijkheid met een corona thuistest. Wanneer je last hebt van verkoudheidsklachten of wanneer je in contact bent geweest met iemand die COVID-19 heeft, is het altijd aan te raden om een zelftest te doen. Is de testuitslag positief? Dan ben je besmet met het virus en moet je in quarantaine.  Een positieve testuitslag is 100% betrouwbaar. Is de testuitslag negatief maar heb je wel klachten? Dan is het aan te raden om alsnog naar een testlocatie te gaan voor een test: zo heb je wel 100% duidelijkheid. Het kan namelijk zo zijn dat er wel virusdeeltjes in je lichaam zitten maar dat dit niet uit de test komt. 

 

Ook zonder klachten is het belangrijk om te testen

Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden… Ook wanneer je geen klachten ervaart, is het van groot belang om jezelf te testen op Corona. Klachten komen vaak pas een stuk later, en in de tussentijd heb je zonder dat je het weet al een paar mensen zelf besmet. Door de Corona zelftest te gebruiken kunnen we het aantal besmettingen reduceren. Hoe lager de Coronacijfers worden, hoe sneller we weer terug kunnen naar het normale leven. Testen en blijven testen (met de zelftest) is dus de boodschap.

 

Eenvoudig en snel online bestellen

zelftesten bij de apotheekWil jij je snel testen op corona? Dit kan met de corona thuistest heel gemakkelijk en snel zelf. Het enige wat je hoeft te doen is de test bestellen; deze wordt zo snel mogelijk bij jou thuis geleverd, meestal al de volgende dag. De test zelf duurt slechts een minuut en de uitslag heb je al binnen 10 tot 15 minuten.

Naar een apotheek toegaan behoort uiteraard ook tot de opties om aan de zelftest te komen. Echter loop je enkele risico’s. Mensen die naar de apotheek gaan zijn vaak ziek, dus de kans dat je daar iets oploopt is groter dan op een andere plek. Daarnaast loop je het risico dat de tests zijn uitverkocht omdat de vraag zeer groot is en blijft. Wanneer je online bestelt dan loop je geen risico om besmet te worden, en hoef je de deur niet uit. De online voorraden zijn bovendien vaak een stuk groter.

 

Volg de laatste Corona updates

Blijf op de hoogte van de laatste Corona updates en kijk op websites zoals het RIVM en het ministerie van VWS.

Belangrijk:

Mocht de uitslag van de thuistest / zelftest positief zijn, zorg er dan voor dat je contact vermijdt, en jezelf opnieuw laat testen bij een teststraat. De kans bestaat dat de uitslag daar anders is; negatief. Dat zou betekenen dat het vals alarm is. Mocht de uitslag inderdaad kloppen, dan wordt er samen gekeken waar of door wie jij besmet bent geraakt.

® Copyright 2021 | Sitemap | Sites |