7 inbraken in 1 nacht – Utrechtse slotenmakers hebben het druk hiermee

inbraak utrecht slotenmaker nodig

In Utrecht, en in de nabije omgeving van de Biltstraat, zijn op 1 nacht 7 inbraken gepleegd. Voor 1 nacht, en alleen voor Utrecht is dat aan de hoge kant, maar inbraken vinden echter wel dagelijks plaats. Landelijk wordt er gemiddeld 178 keer per dag ingebroken volgens de cijfers van het CBS. In de vakantieperiode neemt dit cijfer zelfs toe omdat mensen dan meer van huis zijn.

 

De gelegenheidsinbreker slaat toe

De gelegenheidsinbreker spot woningen waarbij er een deur of raam openstaat, en houdt de woning in de gaten. Als er geen mensen in de woning blijken te zijn, dan slaat hij zijn slag. Men denkt vaak dat een klein raam open laten staan weinig kwaad kan wanneer dit op de 1e-, 2e-, of zolderetage is, maar niets is minder waar. Inbrekers zijn inventief en vinden gemakkelijk een manier om toch het raam te bereiken. Soms gewoon met een ladder, die in de tuin ligt, of via een vuilcontainer waarop ze kunnen staan. Via de voordeur, of raam op de beneden etage kan hij weer de woning verlaten, met de buit.

 

Slot forceren van de voordeur

inbreker achterdeurEr zijn ook inbrekers die het slot forceren of de deur forceren met een koevoet. De achterdeur wordt vaker opengebroken met een koevoet. Bij de voordeur wordt vaak het slot zelf geforceerd. Wanneer de voordeur niet beschikt over veiligheidsbeslag, de metalen afdekplaat rond het cilinderslot, dan kan het cilinderslot vaak redelijk eenvoudig worden kapot gemaakt. Wanneer de cilinder is verwijderd, dan is het een fluitje van een cent om de deur te openen.

Er zijn ook lockpickers die met een zogeheten klopsleutel of met gereedschap het slot kunnen open krijgen zonder braakschade of sporen achter te laten.

 

Woning beveiligen tegen inbrekers

Je kunt door een goede slotenmaker je woning laten beveiligen tegen inbrekers. Zo kun je metalen strips laten monteren op het kozijn en de deur zelf zodat een potentiële inbreker daar geen koevoet tussen kan zetten. Je kunt veiligheidsbeslag laten monteren door een slotenmaker om te voorkomen dat je slot gedemonteerd kan worden. En je kunt door een slotenmaker ook een extra slot (bijzetslot) laten monteren, of het inbrekers extra lastig te maken. Inbrekers kiezen makkelijke woningen uit waar ze snel in en uit kunnen. Hoe meer sloten op de deur, hoe groter de kans dat ze jouw woning overslaan.

 

Verschillende cilindersloten, de slotenmaker kan je hierin adviseren

cilinderslot keurmerk veilig wonen skgEr zijn verschillende cilindersloten op de markt. Je hebt eenvoudige en goedkope cilindersloten, maar ook cilindersloten (voordeursloten) die beter bestand zijn tegen lockpickers en inbrekers, bijvoorbeeld een slot met een codesleutel. Deze dragen vaak een SKG keurmerk of een Politiekeurmerk veilig wonen. Vraag jouw slotenmaker Utrecht welk slot het beste is in jouw situatie, en wat je kunt doen om te voorkomen dat er bij jou wordt ingebroken. Veel sloten dragen tegenwoordig zoals het SKG keurmerk als het politiekeurmerk veilig wonen.

 

Wat doen slotenmakers nog meer?

Slotenmakers beveiligen woningen en bedrijfspanden niet alleen, maar ze schieten je ook te hulp wanneer je de sleutel in de woning vergeten bent, of de sleutel in het slot is afgebroken. Ze kunnen ook na een inbraak de woning dicht maken om te voorkomen dat je niet direct slachtoffer wordt van de eerst volgende gelegenheidsinbreker.

 

Wie heeft jouw sleutel?

sleutel buren inbrekerJe zult verbazen hoeveel mensen een sleutel van jouw huis kunnen hebben. Je leent je sleutel wel eens uit, of mensen hebben een reservesleutel van jou thuis liggen. Bijvoorbeeld de overburen, die de planten water geven wanneer jij er niet bent. Stel dat jouw huissleutel bij hun in de gang aan de haak hangt, met een adreslabel erop, en daar wordt ingebroken, dan is het voor de inbreker een eitje om ook even bij jou langs te komen. Ook hier zijn oplossingen voor, bijvoorbeeld een sleutelkluis, maar er zijn meer oplossingen. Welke de beste oplossing is voor jouw situatie kun je het beste navragen aan jouw slotenmaker.

 

Slimme deursloten

Met een slim deurslot voorkom je niet alleen dat je voor een gesloten deur staat wanneer je de sleutel bent verloren, maar het vergemakkelijkt ook je leven. Zo kun je bijvoorbeeld de deur openen op afstand om werklui de woning te laten betreden, of de deur openen met je vingerafdruk. De mogelijkheden zijn ongekend!

® Copyright 2021 | Sitemap | Sites |